critiques a holden
Author: sarah /Us deixo l'enllaç del comentari del post anterior, és interessant llegir-se els comentaris.
Definitivament aquest llibre no està fet per a mi.
http://caterinacortes.wordpress.com/2008/06/04/el-vigilant-en-el-camp-de-segol-de-j-d-salinger/
No m'agrades
Author: sarah /Vaig llegir aquest llibre fa uns 5 o 6 anys i el vaig aborrir fins a l'ultima de les seves pags.
Per fi, avui, he trobat una persona que comparteix la meva opinió.
Us ens deixo la seva aqui escrita, jo no podría expressar-me millor.
El vigilant en el camp de sègol, a part dels elements que escandalitzaren en el seu moment a la societat, com els insults que apareixen reiteradament pàgina rere pàgina i les contínues referències a l’alcohol, les drogues i el sexe (elements pels quals molts es sentiren atrets per la novel·la en qüestió), és un llibre que agafà molta força i més fama de la que ja gaudia degut a l’assassinat de John Lennon. El seu assassí, Mark David Chapman, confessà que sentia una especial predilecció per aquesta obra de Salinger. Assegurà que s’havia comprat una edició aquell dia mateix abans de matar a Lennon i que l’havia estat llegint mentre esperava que la policia el detingués. Qui no es sentiria doncs temptat a llegir-lo?
Anècdotes a part, he dir que és una novel·la que no m’ha entusiasmat. La història que narra Salinger no ha aconseguit atrapar-me. Com a crítica a la societat i la forma en que tracta el tema de la solitud reconec que està força be, tot i que a mi no m’ha acabat de convèncer. A més a més, algun cop a la vida crec que tots ens em sentit més o menys sols, per les circumstàncies que siguin. Jo mateixa, sense anar més lluny.
Malgrat tot, aquest fet no ha aconseguit que m’identifiqui amb el protagonista, en Holden Caulfield, sinó més aviat el contrari. En tot moment he sentit una gran antipatia cap a ell i l’odi que demostra constantment cap a tot allò que l’envolta m’ha arribat a cansar, perquè estar sol o sentir-se sol, diferent als demés, necessàriament no és, que jo sàpiga, sinònim d’odi, tal com li passa a en Holden, un odi que no entenc. Per què quan es parla d’adolescents sempre es té tendència a perfilar-los com si tots fossin iguals? No crec pas que sigui així.
Salinger
Author: sarah /
Jerome David Salinger és un escriptor nord-americà considerat un clàssic de la literatura contemporània universal.
Des de l'inici dels seixanta, Salinger deixà d'escriure, se n'anà a viure en un indret desconegut de tothom, va prohibir que se'n publiquessin fotografies
- o qualsevol altra il·lustració - a les reedicions dels seus llibres i es va negar a vendre els drets dels seus llibres al cinema.
Amb Hapworth 16, 1928 (1997), una novel·la que havia escrit el 1965, trencà un silenci de trenta anys.
J. D. Salinger ha publicat, sobretot, narracions curtes, que va aplegar a Nine stories, un volum traduït al català (J. D. Salinger, Nou contes. Barcelona: Editorial Empúries, 1986) per un altre escriptor
Alguns personatges del vigilant
Author: sarah /
Holden Caudfield, sens dubte, és el personatge principal. La història gira al voltant d'ell i de les seves inquietuds. L'ansietat que sent vivint en un món on arriba a odiar a tothom. És un noi que està desenganyat amb la vida, la gent i, en general, la societat en la qual viu. Fins al punt de preferir viure aïllat de tot el que està al seu abast. Per estar sol i sense ningú.
Ens relata els fets en 1ª persona i passat, perquè fa un flashback dels fets ocorreguts. És un personatge rodó, perquè va evolucionant a mesura que l’anem llegint
Phoebe Caudfield: La germana petita d'en Holden. És molt inquieta i té molta energia; cosa típica dels marrecs de la seva edat. És innocent però a la vegada espavilada.
I faria qualsevol cosa pel seu germà. És molt atempta.
Allie Caudfield: Només sabem d'ell les coses que ens conta el protagonista. L'Allie va morir; cosa que va fer que en Holden trenqués un vidre de la ràbia. Sempre el recorda amb alegria i fa monòlegs dirigint-se a ell. Un objecte molt important pel Holden és el guant de beisbol del seu germà que conserva amb molt d'afecte.
D.B Caudfield: El seu germà gran, treballa a Hollywood escrivint guions per a pel·lícules. No apareix en tota l'obra, només l'anomena.
Sally Haynes: La noia que li agrada i per la qual es va barallar amb el seu company d'habitació. No es sap gaire d'ella, només que queden un dia i ella s'acaba enfadant. Ell treu la conclusió de que ha canviat i no és la mateixa que creia conèixer.
Stradlater: Company d'habitació d'en Holden. És molt cregut, surt amb moltes noies, té molt d'èxit perquè és el típic noi presumit que va xafardejant. Acaben esbarallant-se perquè ell s'aprofita de
Robert Ackley: Està instal·lat a l'altra habitació, just al costat de la habitació d'en Holden i l'Stradlater. No es fa en ningú i és molt descuidat higiènicament. Sempre és a l'habitació d'en Holden fins que arriba l'Stradlater, no el suporta perquè, segons ell, és massa cregut.
Annie Leibovitz retorna
Author: sarah /Llista de gats famosos
Author: sarah /Els gats famosos:
El gat d’shrek
Garfield
Silvestre (piolin)
Tom (I Jerry)
Bola de nieve (Simpsons)
Salem(Sabrina)
Don Gato
Pica (Simpsons)
Los aristogatos
Felix el Gato
Hello Kitty
Doraemon
Benito
El gato con botas
Figaro (pinocho)
Azrael (els barrufets)
Catwoman
Cheshire
Isidoro
Orion (men in Black)
El gat del dolent de l’inspector Gadget
Baldomero (el doctor maligno)
Lucifer (la cenicienta)
Bastet (deesa egípcia)
Si i Am (La Dama y el Vagabundo)
El gat de Desayuno con diamantes
El gat de Alf
Aquí teniu imatges d’alguns d’ells:
http://listas.20minutos.es/?do=show&id=2975
http://www.notigatos.es/taxonomy/term/10
Rosina Wachtmeister famosa pels seus gats
Author: sarah /
Vivint en un poble pintoresc prop de Roma amb la seva família, molts animals i un enorme jardí Rosina Wachtmeister sempre se sent inspirada pel seu entorn.
Va néixer a Viena en 1939. Rosina Wachtmeister va emigrar a Brasil amb la seva família als 14 anys. Allí ella va estudiar belles arts, escultura i disseny.
El seu primer gran amor va conduir a l'artista a Itàlia on encara hi viu, a Capena, un poble medieval al nord de Roma.
Les facetes acolorides de la seva vida estan reflectides inequívocament en tots els seus trossos d'art. Ella ha estat treballant com dissenyadora para Goebel des de 1998 .
A més de les estatuetes de gats la gamma de Rosina Wachtmeister també inclou ossets de peluix i mussols fets de porcellana, tasses i plats per a la taula ben posada, la joieria i molts accessoris de manera de viure decoratius, quadres i postals.
El seu art sorgeix a partir d'animals i paisatges i a partir dels moments de felicitat.
Homenatge a un conversant
Author: sarah /retratos de una adiccion
Author: sarah /De la mateixa manera que amb el llibre de la selva vaig fotografiar la meva selva-adicció, ara amb alicia fotografio la meva segona adicció; els gats, he de dir que entre mig de figures, gots, quadres, etc. es troba el rei de la casa, i que amb tot i la tira d'imatges, encara falten els peluixos i els gats del meu cotxe.
disney VS realitat
Author: sarah /la selva a la vida real
Author: sarah /una selva de coto, lli, llana...
Author: sarah /Custo: una selva sobre la pell.
pensant que casa meva era una petita selva, m'he dedicat a buscar racons per fotografiar que mostrin aquesta selva personal, el problema és que en certa manera totes les cases tenen una petita selva interna que els visitants no son capaços de veure, i per tant la càmera tampoc.
Així doncs no podia faltar Custo Barcelona en aquest blog com tampoc pot faltar en la meva vida.
Custo transforma el meu armari en una selva d'animals i colors, on podem trobar des d'un abric d'ossos polars, fins a una intensa vegetació, cignes, ocells exòtics, flors vistoses, i estampats ètnics, molt ètnics, i fins i tot un riu perdut enmig d'una gran selva, així que per seguir amb el blog d'imatges que sense proposar-m'ho estic creant us deixo algunes imatges de la selva Custo de casa meva.
Disney un altre cop
Author: sarah /adaptación que hizo Disney en 1948; aquellos de vosotros que hayáis ido a Disneyland seguro que habéis montado en su atracción…
aquesta frase l'he trobat en una web, be, doncs si, disney també ha versionat el viento en los sauces, tot i que jo he estat a Disneyland, i no recordo cap atracció dedicada al viento, també pot ser que no m'hi fixes ja que no coneixia el llibre...